Hiertävä kivi on Elämäntapaliiton ja Kunnon Elämä ry:n myöntämä, päättäjien sekä vastuunkantokykyisten ja -haluisten vaikuttajatahojen kesken kiertävä ja tekoihin haastava kivi. Se kiertää kunnes asunnottomuusasioissa ei ole enää liiemmin muistutettavaa.

Ensimmäistä kertaa kivi luovutettiin Asunnottomien yö -tapahtumassa, lokakuussa 2007, asuntoministeri Jan Vapaavuorelle. Vuotta myöhemmin, lokakuussa 2008, Hiertävän kiven vastaanottajaksi kutsuttiin Helsingin kaupunginosayhdistykset ry Helka.

Helka halusi syksyllä 2009 järjestämänsä Kaikkien Helsinki -kyselyn avulla tuoda Helsingin kaupunginosien äänen kuuluviin asunnottomuusasioissa. Helka haluaa myös kotisivuilleen kootun Kaikkien Helsinki -infosivun avulla lisätä kaupunkilaisten tietoisuutta asunnottomuuteen, asuntoloihin ja tuettuun asumiseen liittyvissä asioissa.

Helka yhtyy Asunnottomien yö -kansalaisliikkeen toiveeseen siitä, että Hiertävä kivi kiertäisi enintään 10 vuotta, jonka jälkeen se voitaisiin heittää pois tai palauttaa tarpeettomaksi tulleena takaisin luonnon kiertokulkuun.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here